Låt alla ombord vara involverade i båtfärden

Easy Connect ger dig en trevlig översikt över din motor, båt och ruttdata direkt på surfplattan eller i din smartphone.

Nu lanserar Volvo Penta sin senaste innovation för båtägare som hjälper dig att hålla koll på din båts välmående under färd.

Easy Connect består av en hårdvara som du kopplar till motorn och en mjukvara i form av en app. Hårdvara och mjukvara kopplas sedan ihop genom Bluetooth® så att du kan följa allt som sker på båten i realtid.

Genom att ansluta din båtmotor kan du följa och spara rutter och dela dem på sociala medier samtidigt som alla kan hålla ett nyfiket öga på hastighet och riktning.

Informera din Volvo Penta-återförsäljare

Skulle du stöta på att motorn larmar och ger felkoder, kan du enkelt dela informationen tillsammans med serienummer och gångtimmar med din utvalda Volvo Penta-återförsäljare.

Du kommer också ha stor nytta av delningsfunktionen vid bokning av service och inspektion då återförsäljaren i förväg har mer informationen om statusen på din båt.

Planera dina rutter i förväg

All data lagras automatiskt i Easy Connect-appen och kan senare hämtas och delas från var som helst.

Bluetooth®-anslutningen är aktiv när du är på eller i närheten av båten, och när du är hemma kan du enkelt via nätet se över dina tidigare rutter och lagrade data, samtidigt som du kan planera rutten för nästa härliga båttur.

Kan du koppla upp din motor? 

Easy Connect är kompatibelt med nästan alla Volvo Pentas diesel- (ej D1/D2) och bensinmotorer med EVC från 2003 och framåt, samt bensinmotorer utan EVC från modellår 2006.

Är du nyfiken på Volvo Penta Easy Connect så kan du läsa mer på volvopenta.com/easyconnect eller kontakta din närmaste återförsäljare för mer information.

Rekommenderat försäljningspris för hårdvaran är ca 3775 kr inkl moms, och appen laddar du hem gratis.

Välkommen att möta din nya besättningsmedlem!