Efter 20 års ägande är det dags att gå vidare

För ungefär två veckor sedan kom beskedet att Volvokoncernen, AB Volvo och Volvo Cars avslutar sitt ägande av världens tuffaste seglingstävling Volvo Ocean Race och lämnar över till nya ägare.

Efter sista stoppet i holländska Haag kommer man att överföra ägandet av tävlingen till Atlant Ocean Racing Spain S.L. enligt pressmeddelandet på Volvo Groups hemsida som gick ut den 31 maj 2018.

“Volvo Ocean Race har varit ett utmärkt sätt för oss att stärka våra kundrelationer och varumärke samtidigt som vi skapat engagemang och kunnat presentera företaget och våra produkter för en global publik.” säger Kina Wileke, Executive Vice President för Volvo Group Communication.

Atlant Ocean Racing leds av Richard Brisius och Johan Salén som båda har stor erfarenhet av tävlingen. De båda startade som seglare i tävlingen under åren 1989-90 och har tillsammans arbetat med sju Volvo Ocean Race-kampanjer. Det var senast med i tävlingen 2014-15 som lagledare till Team SCA, där alla i besättningen var kvinnor. I november 2017 namngavs Brisius och Salén till president och co-president för Volvo Ocean Race.

Volvo Cars kommer att gå in som sponsor till nästa upplaga av tävlingen som är planerad för 2021-22, uppger man i pressmeddelandet.

“Efter tjugo år tycker vi att det är dags att överlåta ansvaret för den här prestigefyllda tävlingen till en ny och kompetent ägare som har fokus, erfarenhet och kunskap för att utveckla tävlingen ännu mer”, säger Björn Annwall, Senior Vice President på Volvo Cars. ”Volvo Cars kommer att fortsätta att stödja nästa race som sponsor med ett speciellt fokus på hållbarhet”.

Den nuvarande tävlingen har inte hunnit avslutas ännu. Efter startskottet från Cardiff, Storbritannien i söndags den 10:e juni har alla båtar i tävlingen ställt in siktet på Volvo Ocean Race huvudstad – Göteborg. Båtarna förväntas nå Göteborg mellan 14-15 juni. I Frihamnen pågår uppbyggnaden för fullt av Race Village där alla är välkomna att uppleva segling i världsklass. Det kommer bli en folkfest i hela staden. Vill du veta mer om evenemanget och se programmet över alla dagar kan du klicka på länken nedan.

Länk: volvooceanracegoteborg.com

 

 

Källa:

Volvo Group Pressrelease

Volvo Ocean Race Next Edition

Volvo Ocean Race New leader appointed 

Foto: Marc Bow / Volvo Ocean Race