Ny eftermarknadsdistributör för Humphree i Sverige!
Humphree, världens ledande tillverkare av premiuminterceptorer kommer från augusti 2016 levereras till återförsäljare via Imatech Marin & Industri AB, tillika Volvo Pentas distributionskanal i Sverige. Interceptorer är en modern ersättare till traditionella trimplan, med högre effektivitet och bättre lyftkraft. Humphree har under många år arbetat med att utveckla automatiserade system för en mer komfortabel och säker båtkörning.
På senare år har intresset för våra kvalitetsprodukter ökat i Sverige även för båtar mellan 25 och 60 fot och bland annat Windy boats, Nimbus, HOC och Delta monterar Humphrees system från fabrik. Vi har sett ett ökande intresse även för eftermontage av våra system som med en högre kvalitet och maximala prestanda ger båtar nytt liv med mycket högre komfort ombord. Att bränsleförbrukningen dessutom sjunker och att det blir enklare att köra båten är ytterligare fördelar. Att det blev Imatech som valdes till eftermarknadsdistributör i Sverige känns helt naturligt då de är etablerade på marknaden och passar oss perfekt säger Per Landegren, VD på Humphree.
”Med Humphree i vårt sortiment ökar vi vår bredd ytterligare, och Humphrees högklassiga produkter passar oss som hand i handske. Riktiga kvalitetssystem, det bästa som går att få” säger Adam Hamilton som är VD på Imatech och ser fram emot att ett större antal av Sveriges ledande återförsäljare skall kunna erbjuda bland annat Humphrees nya X-Serie som kombinerar värde för pengarna och högsta kvalitet. ”Dessa system var nyligen förbehållna lyxiga båtar på rivieran så det känns fantastiskt att kunna ge Svenskarna något nytt” avslutar Adam.

För fritidsbåtsanvändare och för fartyg inom yrkessjöfart går det nu alltså att få tag på Humphrees produkter hos flera utav de Volvo Penta-auktoriserade återförsäljarna i Sverige. Fullständig lista på försäljningsställen hittas på http://humphree.com/distributors/ 
Om företagen
Humphree är idag den ledande aktören av trimplan i form av interceptor för båtar och företaget har funnits sedan 2002. Företaget levererar fullt automatiska med möjlighet att stabilisera en båt genom att man med supersnabba interceptorblad (50 mm på 0.7 sekunder) skapar stora krafter på båten som motverkar rullning, speciellt vid körning med sjön i sidan. Företaget tog även hem den prestigefyllda titeln ”Overall winner” DAME Award i november 2015 för sitt nya innovativa 24V DC fenstabiliseringssystem. Volvo Penta är sedan tidigare detta år huvudägare av bolaget som är globalt representerat.
Imatech Marin & Industri AB är ett teknikdrivande företag verksamt inom tre segment med produkter till fritidsbåtar, marint kommersiella- och industriella applikationer. Som generalagent och marknadsbolag för Volvo Penta i Sverige ansvarar Imatech för försäljning, marknadsföring och distribution av Volvo Penta-motorer, tillbehör och reservdelar. Imatech ansvarar för att säkerställa kompetens inom återförsäljarnätverket genom kontinuerlig utbildning för serviceverkstäder samt tillhandahåller teknisk support och kostnadseffektiva lösningar.