Engagera dig i allas rätt att funka olika!

Bidra till Båtkustens insamling under Musikhjälpen 2018! Musikhjälpen är just nu i full gång och sänds i år i Lund fram till och med söndag 16 december 20:00.

Temat för årets upplaga av musikhjälpen är “Alla har rätt att funka olika”. Människor med funktionsnedsättning tillhör en av världens mest diskriminerade grupper och många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs till följd av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof – och få hjälp sist.

Det finns ungefär en miljard människor med funktionsnedsättning i världen. Omkring 4 av 5 bor i låg- och medelinkomstländer där fattigdom, undernäring, vitaminbrist, sjukdom och skador är vanliga orsaker. Många lever också fattigt som en konsekvens av funktionsnedsättning och saknar möjlighet att försörja sig. Med sämre tillgång till vård, stöd och utbildning är det svårt att skapa sig en framtid.

Eftersom det gamla talesättet “ingen kan göra allt, men alla kan göra något” är mer sant och viktigt än någonsin så vill vi göra just det, något för att bidra till kampen mot alla dessa hinder som inte skall behöva vara så oöverkomliga. Titta här nedan vad en liten slant kan räcka till;

 

Vad räcker pengarna till? *

  • Runt 50 kr kan räcka till ett par kryckor som ökar en persons självständighet.
  • Runt 50 kronor kan också räcka till att utbilda en lärare under en månad i att stötta barn med funktionsnedsättning.
  • 250 kr kan räcka till ett sjukgymnastbesök för barn med funktionsnedsättning.
  • 500 kronor kan räcka till en månads dagverksamhet med rehabilitering för ett barn.
  • Drygt 1000 kronor kan räcka till en rullstol
  • 1500 kronor kan räcka till en termins skolgång för ett barn med synnedsättning

 

Bidra till Båtkustens bössa! 

Vi vill sprida kärlek och uppmärksamma detta globala problem och har därför startat en insamlingsbössa på hos Musikhjälpen. Var med och bidra du också! Du kommer till insamlingen genom att klicka på bilden.

 

God jul!

*Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=7038369